Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3117 niezalogowanych)
62 Posty
Alicja HJfsjfh
(Ghalia)
Początkujący
Andre ved mark napisał:
niech ghalia nie przegina ... u mnie firmie uczniowie po szkole startują gdzieś około 215 nok/godz a pracownik z kilkuletnim stażem od ponad 230 nok

Jakie przesadza ? Kucharz w restauracji 150NOK, sprzątaczka w szkole 100NOK, pracownik sklepu Spar 125NOK, kelner/ka -praca popołudniowa +weekendy 135NOK.
I jakby nie patrzeć każdy mój znajomy zarabia ca. 130-150NOK. Najwięcej ma blacharz -lakiernik, po 6latach w norweskim warsztacie 180NOK
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
nie wiem z kim ty się kumplujesz ale moi znajomi w budowlance zarabiają od 170 nok wzwyż a do pól miliona to mi braknie ale niewiele bo sobie do pl pojeżdziłem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Andre ved mark napisał:
nie wiem z kim ty się kumplujesz ale moi znajomi w budowlance zarabiają od 170 nok wzwyż a do pól miliona to mi braknie ale niewiele bo sobie do pl pojeżdziłem
a te konserwy co przywiozłeś to co
i kiełbasę
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
kiełbasę to nie ...ale konserwę to mogę ci przysłać jakbyś dziadował tak jak w hameryce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a sam już zjedz
przecież po to jeździsz do Ojczyzny
ja bym się jeszcze udławił
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
a to kołtun ....bez otwierania chce zjeść
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Andre ved mark napisał:
a to kołtun ....bez otwierania chce zjeść
no tak
kiełbasę to umiał zeżreć
z konserwą nie może sobie poradzić
to taki chętny do wysłania komuś
za plusika pewnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
tak właśnie .....zeżre kiełbasę potem ogórki oczywiście kiszone i jeszcze kapustę też kiszoną potem piwko na żółci bydlęcej a potem tylko JASTA WITAJ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
mateusz fas
(tede20)
Wiking
fajnie się was czyta ale może ktoś z was dałby jakiś kontakt lub namiar na firmę co pozwoliło by mi poszukać jakąś prace. chce spróbować. może mi się uda tak jak wam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Ghalia napisał:
Andre ved mark napisał:
niech ghalia nie przegina ... u mnie firmie uczniowie po szkole startują gdzieś około 215 nok/godz a pracownik z kilkuletnim stażem od ponad 230 nok

Jakie przesadza ? Kucharz w restauracji 150NOK, sprzątaczka w szkole 100NOK, pracownik sklepu Spar 125NOK, kelner/ka -praca popołudniowa +weekendy 135NOK.
I jakby nie patrzeć każdy mój znajomy zarabia ca. 130-150NOK. Najwięcej ma blacharz -lakiernik, po 6latach w norweskim warsztacie 180NOK

Zgodzę się z Tobą...Ci co tak piszą ile to nie ma na godz to i moze mają,ale b.duza ilosc ludzi pracuje na takich stawkach,dopiero po paru latach pracy mają te np 170 na h...lub więcej...zalezy tez od stanowiska,czy pomocnik czy wykwalifikowany itp....moj syn w Ikea na wózkach ma 156 kr brutto na wejscie tyle dostał,podwyzki są u nich raz w roku...więc nie ma co się sprzeczac w stawkach bo to zalezy co,gdzie i jak....a ilu jest takich co im nawet i 300 kr na h nie pasi trza dorobić,a inny się cieszy ze ma 150kr h i pracę na stałe...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok